Varnásrama-dharma

Társadalmi rendszer, melyet Isten teremtett

"Alázatosnak lenni azt jelenti, hogy elfogadom az autoritást és az instrukciókat?"

2016. szeptember 25. 14:00 - varnasrama

Varnásrama- dharma lecke sorozat 25. rész

 

Válasz: Az függ attól, hogyan fogadom el. Az is lehet, hogy kívülrõl elfogadom, hogy ez az utasítás, ezt kell csinálni, de belülrõl nagyon fel vagyok háborodva. Akkor ez azt jelenti, hogy próbálok alázatos lenni. Amikor viszont tiszta szívembõl el tudom fogadni a dolgokat, akkor valóban alázatos vagyok. Mind a kettõ jó, de jobb, amikor teljes mértékben el tudok valamit fogadni. De még ha nem is tudom belülrõl elfogadni, legalább kívülrõl elfogadom, mert tudom, hogy ez a kötelességem.

Mert ha nem fogadjuk el, akkor minden szétesik. És gyakorlatilag - ahogy Prabhupáda mindig mondja - még mindig jobb elfogadni egy rossz utasítást vagy rossz autoritást, mint ellenállni neki, mert a rossz utasítást és a rossz autoritást mindig ki lehet javítani. De ha nem fogadjuk el az utasítást vagy az autoritást, azt már nem lehet kijavítani. Jó, akkor állljunk itt meg.

Sríla Prabhupáda kí dzsaja!

Srímad-Bhágavatam, kí dzsaja!

Forrás:  H.D.G. Srila Sivaráma Szwámí Mahárádzsa, Új-Vradzsadháma, 1995. augusztus 9.,  Srímad Bhágavatam 2.5.37

Ez a kiadvány Õ Isteni Kegyelme Sríla Sivarama Swámi Mahárádzsa Krisna-völgyben adott, 1995 júliusában és augusztusában elhangzott elõadásainak anyagát tartalmazza. Mivel az elõadások élõszóban hangzottak el, a szövegek nyilvánvalóan az élõ beszéd sajátosságait hordozzák magukon. Bízunk benne, hogy az elõadások anyaga így is könnyen követhetõ és élvezetes lesz a tisztelt olvasók számára. A Szerkesztõk

artworks-000122066349-jgau58-t500x500.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varnasrama.blog.hu/api/trackback/id/tr9111741901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása