Varnásrama-dharma

Társadalmi rendszer, melyet Isten teremtett

Avatásban részesült családfenntartó kötelességei

2016. március 18. 08:43 - varnasrama

Annak a családfenntartónak, aki egy sannyászitól avatásban részesül, az a kötelessége, hogy otthonában prédikálja a Krisna-tudatot: lehetőségeitől függően hívja meg barátait és szomszédait, tartson előadásokat a Krisna-tudatról, ami annyit jelent, hogy énekelje Krisna szent nevét, és beszéljen a Bhagavad-gítáról vagy a Srímad-Bhágavatamról. Határtalan irodalom áll a rendelkezésünkre a Krisna -tudat terjesztéséhez. Minden családos embernek kötelessége, hogy sannyászi lelki tanítómesterétől Krisnáról tanuljon. Az Úr szolgálatában megoszlanak a feladatok. A házasember dolga, hogy pénzt keressen, mert a sannyászinak nem feladata a pénzkeresés; teljes mértékben a családosok gondoskodnak róla. A családos embernek valamilyen üzletet folytatva vagy valamilyen foglalkozást űzve kell pénzt keresnie. Jövedelmének legalább felét a Krisna-tudat terjesztésére kell áldoznia; negyedét a családjára költheti, a maradék negyedet pedig félre kell tennie szükség esetére.

Forrás: Srí Srímad Bhágavatam 3.ének 21. fejezet 31. vers, magyarázat- részlet - Ő Isteni Kegyelme A.C. Bhaktivedanta Svámi Prabhupáda, a Krisna-Tudat Nemzetközi Szervezetének alapító ácsárjája

 

srila-prabhupada-walks-through-vrindavan-with-disciples.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varnasrama.blog.hu/api/trackback/id/tr998491938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása