Varnásrama-dharma

Társadalmi rendszer, melyet Isten teremtett

Kiknek ad először enni a családos ember?

2016. április 19. 12:11 - varnasrama

Talán nem viselted gondját az időseknek és a gyermekeknek, akik rászolgáltak, hogy veled együtt egyenek? Talán otthagytad őket és egyedül etted meg ételedet? Talán valami szörnyű és megbocsáthatatlan bűnt követtél el?


MAGYARÁZAT: A családos embernek kötelessége, hogy a gyerekeknek, a család idősebb tagjainak, a bráhmanáknak és a magatehetetleneknek adjon először enni. Emellett egy ideális családfenntartó, mielőtt ő maga enne, háromszor kiált az utcán minden éhes emberért, s enni hívja őket. Ha elhanyagolja ezt a számára előírt kötelességet, különösen idősek és gyerekek esetében, az megbocsáthatatlan bűn.

Forrás: Srí Srímad Bhágavatam 1. ének 14. fejezet 43. vers - Ő Isteni Kegyelme A. C. Bhaktivedanta Svámi Prabhupáda a Krisna- Tudat Nemzetközi Szervezetének Alapító Ácsárjája

srila-prabhupada-makes-a-point.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varnasrama.blog.hu/api/trackback/id/tr538644136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása