Varnásrama-dharma

Társadalmi rendszer, melyet Isten teremtett

"Azok, akik az emberiség alját képezik, a Legfelsőbb Úr illuzórikus energiájától megtévesztve feladják az eredeti varnásrama-dharmát és annak szabályait."

2016. november 25. 11:22 - varnasrama

Azok, akik az emberiség alját képezik, a Legfelsőbb Úr illuzórikus energiájától megtévesztve feladják az eredeti varnásrama-dharmát és annak szabályait. Nem fürdenek meg naponta háromszor, és nem imádják az Urat. Mellőzve a tisztaságot és megtagadva a Legfelsőbb Urat, ostoba elveket fognak elfogadni. Amiatt, hogy nem fürdenek és nem mossák ki a szájukat rendszeresen, mindig tisztátalanok maradnak, és ki fogják tépni a hajukat. Egy kitalált vallást követve élik majd világukat. A Kali-kor emberei jobban hajlanak a vallástalan rendszerek felé, ezért természetes, hogy gúnyt űznek majd a védikus tekintélyekből, azok követőiből, a bráhmanákból, valamint az Istenség Legfelsőbb Személyiségéből és a bhaktákból.


MAGYARÁZAT: Ez a leírás napjaink hippijeire illik a nyugati országokban. Felelőtlenek, és nem engedelmeskednek semmilyen szabálynak. Nem fürdenek, kigúnyolják az elfogadott védikus tudományt, és új életformákat és vallásokat eszelnek ki. Jelenleg számtalan hippicsoport létezik, de valamennyi Arhat királytól származik, aki a paramahamsza szinten álló Úr Risabhadéva tetteit utánozta. Arhat király nem vette számításba azt a tényt, hogy noha az Úr Risbhadéva őrültként cselekedett, ürüléke és vizelete olyan illatos volt, hogy a vidéken több mérföldes körzetben érezni lehetett. Arhat király követőit dzsainistáknak hívták. A későbbi korokban sokan követték őket, különösen a hippik, akik többnyire a májávádí filozófia oldalhajtásai, mert azt tartják magukról, hogy ők az Istenség Legfelsőbb Személyisége. Az ilyen emberek nem tisztelik sem a védikus elvek valódi követőit, az ideális bráhmanákat, sem az Istenség Legfelsőbb Személyiségét, a Legfelsőbb Brahmant. A Kali-kor hatására inkább arra hajlanak, hogy csaló vallásokat találjanak ki.

Forrás:  Srí Srímad Bhágavatam 5.6.10. - A. C. Bhaktivedanta Szvámi Prabhupáda, a Krisna-Tudatú Hívők Nemzetközi Közösségének alapító ácsárjája

bn01-059.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varnasrama.blog.hu/api/trackback/id/tr6311997516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása