Varnásrama-dharma

Társadalmi rendszer, melyet Isten teremtett

Mi az alapvető különbség egy isteni és egy démoni személy között?

2016. december 22. 13:12 - varnasrama

Sötét hajfürtök ékesítették, és mintha szégyenlős lenne, elrejtőzött. Amikor az aszurák megpillantották, mindannyiukat megrészegítette a nemi vágy.


MAGYARÁZAT: A démonok és a félistenek között az a különbség, hogy egy démon elméjét egy szép nő nagyon könnyen elcsábítja, egy szent jellemű emberét azonban nem. Az isteni személy tudással, míg a démonikus jellemű tudatlansággal teli. Ahogy egy gyermek vonzódik egy szép babához, úgy csábítja a csekély értelmű és tudatlansággal teli démont az anyagi szépség és a nemi vágy. Az isteni tulajdonságokkal rendelkező ember tudja, hogy a szépen felöltöztetett és felékesített domború mellek, a széles csípő, a szép orr és a halovány bőr mind májá. A nők minden szépsége csak a hús és a vér kombinációja. Srí Sankarácsárja mindenkinek azt tanácsolta, hogy ne vonzódjon ahhoz a hatáshoz, amit a hús és a vér együttese hoz létre. A lelki élet valódi szépségéhez kell vonzódnunk. A valódi szépség Krisna és Rádhá. Akit Rádhá és Krisna szépsége vonz, azt az anyagi világ hamis szépsége nem tudja magával ragadni. Ez a különbség egy démon és egy isteni személy, egy bhakta között.

ForrásSrí Srímad Bhágavatam 3.20.31. - A. C. Bhaktivedanta Szvámi Prabhupáda, a Krisna-Tudatú Hívők Nemzetközi Közösségének alapító ácsárjája

12814268_1123403291011493_5434828819291235213_n.jpg

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varnasrama.blog.hu/api/trackback/id/tr212067485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása