Varnásrama-dharma

Társadalmi rendszer, melyet Isten teremtett

A szexuális késztetés – a modern kor betegsége

2016. április 22. 12:57 - varnasrama

A szex a modern társadalom nyomasztó rögeszméje. A szabad szerelem oly könyörtelenül van kihangsúlyozva, hogy bárkit, aki nem tűnik igen érdeklődőnek e tárgykörben, általában furcsának tartanak. A társadalmi nyomás hatására az emberek ifjúkoruk érzéki vágyai lecsendesedése után is sokáig megpróbálják fenntartani fiatalkoruk kéjes vágyait. Így sok millió ember marad egész életére érzelmileg éretlen. Ez egy beteg világ.

Tudatlanul Krisnával való kapcsolatukról, és bizonytalanul valódi helyzetükről egy viharosan változó, biztos értékek nélküli  társadalomban az emberek reménytelenül vágynak egy azonosságra – egy olyan képzelt személyiségre, melyben jól érzik magukat és amit mások is tisztelnek. Az iskolákban, a médiában és mindenki szavaiban egy a vége – a szex a lényeg.  (word of mouth, the stroy is out – sex is where it’at) A média hatalma ¾ különösen, hogy az emberek hozzáállását és viselkedését idomítsa ¾ egy megrendítő, ám bizonyított tény. Mégha egy átlagember nem is akar mindig szexuális gondolatokban elmélyülni, a média biztosítja, hogy mégis ezt tegye. A hirdetőipar különösen fáradhatatlanul produkál végtelen fajta meztelen, vagy felöltöztetett női képeket; magazinokban, hirdető táblákon, a televízióban, mindig és mindenhol. Annak ellenére, hogy a nők testét durván kihasználják, s hogy a férfiakkal legalantasabb motívációikat életik ki pusztán azért, hogy a már egyébként is extrém gazdagsággal rendelkező néhány ember még gazdagabb lehessen, a legtöbben továbbra sem kérdőjelezik meg az ilyen tetteket. Az emberek általános tömegeit a médiák propagandája illúzióban tartja, sőt még inkább a kéj martalékává teszi, mert nem tudják, hogyan vonják ki magukat. Így a szexuális vadhajtásoktól túlcsorduló hirdetések, tovább csábítgatják mindazokat, akik  saját akaratukból könnyen rávehetőek mindent értelmetlenül megvásárolni kezdve a hátvakaróval egészen a konyakig. A fogyasztói társadalom így megy tovább örökkön örökké a szexuális stimuláció mesterséges világában.

Az érzékek állandó bizsergetése, viszont egyre inkább eltompítja a szellemet. Így az összes média-ígéret ellenére az emberek becsapottnak érzik magukat, mert nem találják meg a valódi boldogságot. A kamaszkorban, amikor az érzékek látszólag végtelen energiával rendelkeznek, hogy mérhetetlen gyönyört szolgáltassanak, a boldogság rajtuk keresztül nem csupán bizonyosan elérhető, hanem maga az élet fő célja.. Ám ahogy a költők gyakran lamentálnak rajta, a gyönyör csupán egy tünékeny incselkedés. A test élvező képessége olyan, mint egy vízzel teli ruha. Először, amikor éppen beáztattad, a víz csak úgy zubog ki belőle, ám ahogy csavarod, egyre inkább nehezebbé válik, hogy akár csak egy csepp vizet is kinyerj belőle.

Ugyanígy a szexuális élvezet fokozása érdekében tett törekvések végül ürességben és frusztrációban végződnek. Az oktatás félrevezetései miatt azt gondolják az emberek ilyenkor, hogy a szexualitással való elégedetlenségük oka, hogy valami baj van azzal, ahogy megközelítik partnerüket. Így aztán egy pszichológus kanapéján végzik, vagy a piacot elárasztó több száz, a szexualitás „javítását” megcélzó könyv egyikét kezdik el olvasni (Yoga a Szexért, Tao a Szexért, Tanácsok egy  modern nő számára a szexuális életben, Egy doktor titkai a szexben, Diéta a jobb szex érdekében, stb, stb.). Ám minél jobban kutatnak a gyönyör után, annál biztosabban félrevezetik őket. Aztán ahogy elkeseredetten próbálják testüket megerőszakolni, hogy megadja nekik a szerintük születési előjogukat képező boldogságot, minden bizonnyal a rendszeres maszturbáció, a felfokozott szabatos szerelem, a pornográfia, a perverzitások különféle változatai, majd végső soron az erőszak felé fordulnak.

Az igazi civilizáció megtanítja tagjainak, hogy szexuáis vágyaikat vessék alá magasabb, lelki céloknak. A modern társadalom kihasználja az emberek beteges szexuális étvágyát, s üzletet csinál belőle, így az emberek millióit a pokolba küldi (by the millions) a pénz hajhászása által.

Mindezt látva a Vaisnavák nagyon sajnálkoznak. Csupán csak az ember képes megérteni azt az egyszerű tényt, hogy: mindannyian Krisna örök szolgái vagyunk. Szexuális vágyaink egyszerűen szívünk Krisna iránti legmélyebb szeretetének eltorzult visszatükröződései. Ha csak ezt megértenénk, mindannyian boldogokká válhatnánk. De a modern kor sötétségében nagyon nehéz bárkit is meggyőzni arról, hogy egyáltalán van valami rossz a szexben. A Krisna-tudat mozgalmának tagjainak nagy felelősséget kell vállalniuk abban, hogy ezt a valódi tudást valamilyen módon átadják a világ embereinek. Sríla Prabhupáda ezt mondta: „A Krisna-tudatú mozgalom a történelem könyvekben úgy fog szerepelni, mint ami megmentette az emberiséget a legsötétebb órákban.”

Forrás: Brahmacárya a Krisna-tudatban - Bhakti Vikása Swámi írása

szivbetegseg-es-a-szexualis-elet-1-resz.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varnasrama.blog.hu/api/trackback/id/tr768654864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása