Varnásrama-dharma

Társadalmi rendszer, melyet Isten teremtett

A varnásrama -dharmával ellentétes rendszer

2016. április 19. 16:37 - varnasrama

Szegény, ártatlan élőlényeket ölnek majd meg, kínozni fogják a nőket, és feldühítik a nagy lelkeket.


MAGYARÁZAT: Amikor megölik az ártatlan, bűntelen élőlényeket, amikor kínozzák a nőket és feldühítik a Krisna-tudatot gyakorló nagy lelkeket, az azt jelenti, hogy a démonikus tevékenységek váltak uralkodóvá. A démonikus társadalomban az emberek ártatlan állatokat ölnek meg, hogy elégedettséget szerezzenek a nyelvüknek, s kínozzák a nőket a fölösleges nemi élet miatt. Ahol vannak nők és van hús, ott alkoholnak és szexualitásnak is lennie kell. Ha egy társadalomban ez a helyzet válik uralkodóvá, akkor Isten kegyéből várhatóan változás következik majd be a társadalmi rendben, s ezt vagy Maga az Úr, vagy az Ő hiteles képviselője hajtja majd végre.

Forrás: Srí Srímad Bhágavatam 3. ének 14. fejezet 40. vers - Ő Isteni Kegyelme A. C. Bhaktivedanta Svámi Prabhupáda a Krisna-Tudat Nemzetközi Szervezetének Alapító Ácsárjája

2-in-the-kali-yuga-lord-krsna-is-worshiped-by-chanting-of-the-holy-name.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varnasrama.blog.hu/api/trackback/id/tr828645252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása