Varnásrama-dharma

Társadalmi rendszer, melyet Isten teremtett

"A vánaprasztha nem jelenti azt feltétlenül, hogy különválik a férj és a feleség."

2016. augusztus 29. 12:26 - varnasrama

Daiva - varnásrama 81. rész

Kérdés: Mi nem éltünk brahmacsárí életet, most, felnõtt korunkban kezdtük el az egészet, az áccárt, a pracsárt stb. Mikor kell a mostani ásramánk, a gríhasztha ásrama után a vánaprazsthát elkezdeni?

Válasz: Egy bráhmana meg tud mindent tanulni, és meg tud mindent tanítani, azaz amikor megvan a tudása, s elkezdi a dolgokat megérteni, természetes módon jön majd el annak is az ideje. Az ember negyven-ötven éves kora körül nagyon egyértelműen látja már, hogy az összes dolog kezd véget érni. Ha ezt még nem értette meg, akkor majd néhány év múlva megérti. A vánaprasztha nem jelenti azt feltétlenül, hogy különválik a férj és a feleség, hanem csak azt, hogy nincs több gyerek és ehhez hasonlók.

Sríla Prabhupáda kí dzsaja!

Forrás: Bhaktividyá Purna Szvámi - Máyápur, 1997. október 10. lecke részlet

a0800356260_16.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varnasrama.blog.hu/api/trackback/id/tr4411659218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása